چربی گیر پلی اتیلن
چربی گیر چیست ؟
طبق جدیدترین و کاملترین تعریف چربی گیر ( به انگلیسی grease trap ) دستگاهی است که با به تله انداختن چربی های حیوانی ، گیاهی و صنعتی مازاد رستوران ها ، کافه ها ، هتل ها ، مراکز صنعتی و … مانع آلودگی محیط زیست و انسداد مسیرهای فاضلاب شهری و چاه های فاضلاب می گردد.
چربی گیر ها از دهه 1880 وجود داشته اند و بسیاری از چربی گیر ها هنوز از همان طرح اولیه خود استفاده می کنند ولی در سالهای اخیر با پیشرفت تکنولوژی و ابداع متریال جدید شاهد گسترش تنوع و افزایش راندمان چربی گیر ها بوده ایم .
چربی گیر فاضلاب چگونه کار می کند ؟
با توجه به اینکه چگالی چربی حدود 10 ال 15 درصد از آب کمتر است همواره روی آب شناور مانده و با آب مخلوط نمی شود ، در دستگاه چربی گیر از این ویژگی روغن و چربی استفاده شده و طی یک فرآیند فیزیکی با کاهش سرعت جریان فاضلاب ، به مواد ورودی زمان کافی داده می شود تا خنک شده و پس از خنک شدن به سه لایه جدا می شود .
لایه اول همان روغن و چربی است که به دلیل چگالی کمتر به بالا می روند ، لایه دوم آب تصفیه شده است که از دستگاه خارج می شود و لایه سوم مواد جامد درشت مانند برنج ، نخود و … هستند که در همان ابتدای ورود به دستگاه چربی گیر توسط یک سبد جدا می شوند.
انواع چربی گیر فاضلاب از نظر روش چربی گیری :
1 – چربی گیری به روش : ( American Petroleum Institute ) API : این روش بر اساس قانون استوکس و اختلاف دانسیته ذرات جامد و مایع در دمای بالاتر از 5 درجه سانتیگراد و مناسب ذرات تا 150 میکرون است ، از چربی گیر API برای صنایع پتروشیمی ، پالایشگاه ها ، تولیدی های مواد شوینده ، پساب کشتی ها در بنادر و دریا و… استفاده می شود .

2 – چربی گیری به روش : ( Corrugated Plate Interceptor ) CPI : این روش بر اساس قانون استوکس و اختلاف دانسیته ذرات جامد و مایع در دمای بالاتر از 5 درجه سانتیگراد و مناسب ذرات تا 50 میکرون است ، تفاوت اصلی این روش با روش API استفاده از صفحات مورب با زاویه 45 الی 60 درجه در دستگاه است که راندمان تصفیه را بالاتر می برد .
رسوب مواد و خوردگی بدنه دستگاه از اصلی ترین مشکلات این نوع تصفیه می باشد . از چربی گیر API برای صنایع شیمیایی ، اتومبیل سازی ، کارواش ها ، فاضلاب شهری ، و… استفاده می شود .

3 – چربی گیری به روش : ( Dissolved Air Flotation ) DAF : در این روش با تزریق مواد منعقد کننده و هوا به فاضلاب ورودی فرآیند جداسازی ذرات جامد و روغن با ایجاد حباب به صورت سریع و کارآمد انجام می شود .
مزایای روش DAF داشتن راندمان بالا ، اشغال فضای کم ، کنترل بو و … می باشد ، در عین حال این روش نسبت به برخی روش های دیگر دارای هزینه خرید و راه اندازی و نصب بیشتر و مصرف بیشتر انرژی و … می باشد .
از این روش معمولا” برای فاضلاب شرکت های لبنیاتی ، بسته بندی گوشت و ماهی ، کشتارگاه ها ، صنایع کاغذ و … استفاده می شود .

4 – چربی گیر رستوران : دستگاه چربی گیر رستوران را از هر سه روش فوق می توان ساخت ولی معمولا” جهت کاهش هزینه ها و با توجه به حجم روغن و چربی فاضلاب رستوران ها ، کافه ها ، هتل ها ، فست فودها ، قصابی ها ، غذای آماده ، آشپزخانه های صنعتی ، قنادی ها و تالارها و … غالبا” از روش API استفاده می شود ولی گاها” روش CPI نیز کاربرد دارد . روش DAF هر جند راندمان بالایی دارد ولی بخاطر هزینه بالاتر دستگاه کمتر مورد استقبال قرار می گیرد .
انواع چربی گیر فاضلاب از نظر جنس بدنه دستگاه :
1 – چربی گیر بتنی : این نوع چربی گیر قدیمی ترین دستگاه چربی گیر است که امروزه به علت بهره وری و راندمان پایین دستگاه می توان گفت کمتر جایی از این سیستم برای چربی زدایی استفاده می کنند . در این روش بدنه چربی گیر از سیمان تیپ 5 و ضد سولفات ساخته می شود ولی بازهم در برابر باکتری های بی هوازی خورنده و آسیب پذیر است و نهایتا” 5 ال 10 سال دوام می آورد .
چربی گیر بتنی راندمان کمتر از 70 درصد داشته و هرچند قیمت اولیه پایینی دارند ولی به دلیل هزینه نصب و نگهداری زیاد و بهره برداری مشکل کمتر از 2 درصد خریداران از چربی گیر بتنی استفاده می کنند .

2 – چربی گیر فلزی ( فولادی ، گالوانیزه ، استیل ضد زنگ ) : چربی گیر با بدنه فولادی دارای استحکام و مقاومت زیادی بوده و توانایی تحمل فشار زیاد را دارا هستند ولی در عین حال در برابر رطوبت و مواد خورنده بسیار آسیب پذیرند که این مشکل با استفاده از ورق های گالوانیزه و استیل ضد زنگ تا حدود زیادی برطرف شده است .
ولی با وجود مزایای زیاد چربی گیر با بدنه گالوانیزه و استیل ضد زنگ همچنان درصد کمی از خریداران متقاضی این چربی گیر ها هستند زیرا قیمت این دستگاه ها بسیار بالا بوده و عمدتا” از عهده خرید آن بر نمی آیند ، علاوه بر این چندان هم چربی گریز نیستند و همواره اپراتورهای آن هنگام زه کشی و تمیزکاری باید مراقب باشند که خط و خش هرچند جزئی روی بدنه دستگاه نیافتد .

3 – چربی گیر فایبرگلاس : امروزه اکثر خریداران دستگاه چربی گیر ، بدنه فایبرگلاس را ترجیح می دهند زیرا این نوع چربی گیر دارای راندمان بالای 95 درصد بوده و به شدت چربی گریز است و از دیگر مزایای چربی گیر فایبرگلاس می توان به مقاومت در برابر رطوبت ، مواد شیمیایی ، وزن کم و در نتیجه هزینه حمل بسیار پایین ، هزینه نگهداری کم ، استفاده آسان و … نام برد .
اکثر متقاضیان دستگاه چربی گیر ، یعنی بیشتر از 85 درصد خریداران ، علی رغم قیمت بالاتر نسبت به نوع بتنی و پلی اتیلن دستگاه چربی گیر فایبر گلاس را ترجیح می دهند . چربی گیر فایبرگلاس از صفحات مشبک تشکیل یافته و این قابلیت را دارند که در محل هایی که مشکل ابعاد دارند یا ورودی کم عرضی دارند در محل پروژه نیز مونتاژ شوند ، هرچند در سایز های کوچک اکثرا” به صورت پیش ساخته عرضه می شود .
چربی گیر فایبرگلاس برخلاف چربی گیر های بتنی و پلی اتیلن امکان دفن در داخل زمین را بدون داشتن اتاقک یا دیوارچینی ندارند و برای دفن چربی گیر فایبرگلاس ابتدا باید اتاقکی از آجر یا سیمان جهت تحمل وزن خاک ساخته شود . ضخامت بدنه چربیگیر فایبرگلاس 10 الی 12 میلی متر می باشد .
4 – چربی گیر پلی اتیلن ( Polyethylene Grease Trap ) : استفاده از چربی گیر پلی اتیلن مزایای زیادی دارد که می تواند گزینه خوبی برای خریداران باشد و سالانه بیش از 10 درصد افراد چربی گیر پلی اتیلن را ترجیح می دهند . هزینه خرید پایین ، راندمان بالاتر از چربی گیر بتنی و هزینه نصب پایین از ویژگی های ترغیب کننده به چربی گیر پلی اتیلن هستند .
از عوامل عدم تمایل اکثر خریداران چربی گیر پلی اتیلن چربی دوست بودن پلی اتیلن می باشد که کار اپراتور تمیز کننده دستگاه را بسیار مشکل کرده و زمان زیادی را می طلبد . از طرفی در بهترین حالت راندمان چربی گیر پلی اتیلن بالاتر از 85 درصد نیست .

قسمت های اصلی چربی گیر پلی اتیلن :
چربی گیر پلی اتیلن شامل بخش های زیر است :
1 – بدنه اصلی : بدنه اصلی چربی گیر از پلی اتیلن کاروگیت دولایه تشکیل شده است .
2 – قسمت های ورودی و خروجی فاضلاب : این قسمتها برای و خروج فاضلاب به دستگاه چربی گیر در تعبیه شده است .
3 – سبد آشغال گیر : از این سبد برای جداسازی ذرات جامد و آشغال فاضلاب استفاده می شود .
4 – دیواره جدا کننده : مخزن چربی گیر پلی اتیلن توسط یک دیواره به دو بخش تقسیم شده باعث ایجاد سکون در فاضلاب شده و مواد جامد را ته نشین کرده و چربی را به بالای سطوح می رساند .
5 – دریچه بازدید : چربی گیر پلی اتیلن دارای دریچه بازدید برای دسترسی به داخل مخزن و تخیله چربی ها و سرویس و نگهداری می باشد .
6 – ونت یا لوله هواکش چربی گیر پلی اتیلن : گازهای تولید شده فاضلاب از بخش ونت یا لوله هواکش چربی گیر پلی اتیلن خارج می شود .
7 – سایر قطعات : چربی گیر پلی اتیلن دارای سایر قطعات ازجمله : واشر ها ، پیچ ها و سایر اتصالات برای عملکرد بهتر می باشد .
راهنمای خرید دستگاه چربی گیر پلی اتیلن :
برای محاسبه ظرفیت دقیق چربی گیر پلی اتیلن مورد نیاز رستوران ها و آشپزخانه های صنعتی و … فرمول ها و جداول گوناگونی طراحی شده است ولی واقعیت این است که برای محاسبه ظرفیت چربی گیر نیاز به ارقام دقیق عوامل و پارامتر هایی از جمله میزان دقیق فاضلاب خروجی ، درصد چربی و گریس های موجود در فاضلاب ، استفاده و عدم استفاده از ماشین ظرفشویی صنعتی ، میزان بازده دستگاه چربی گیر و … می باشد که هریک از این عوامل به تنهایی می تواند نتیجه محاسبات را به طور چشمگیری تحت تاثیر قرار دهد .
نحوه محاسبه ظرفیت چربی گیر مورد نیاز رستوران ها و آشپزخانه های صنعتی :
لذا با توجه به موارد فوق صرفا” از طریق تجربیات به دست آمده در طول زمان و گزارش مصرف کنندگان می توان به صورت تقریبی ظرفیت چربی گیر را محاسبه کرد . ظرفیت پیشنهادی کارشناسان تجهیز سنتر برای چربی گیر پلی اتیلن رستوران ها به این صورت است :
حداکثر پرس غذایی در روز * 10
بطور مثال اگر رستورانی روزانه حداکثر 200 پرس غذایی داشته باشد یک چربی گیر پلی اتیلن 2000 لیتری یا 2 مترمکعبی جوابگوی آن خواهد بود . در صورت تردید در انتخاب ظرفیت چربی گیر پلی اتیلن می توانید چربی گیر یک رده بالاتر را انتخاب نمایید یا : جهت اطمینان از محاسبه ظرفیت چربی گیر مورد نیاز قبل از خرید با مشاوران ما به صورت رایگان تماس بگیرید .
قیمت چربی گیر رستوران 1403 :
حداقل قیمت چربی گیر پلی اتیلن رستوران در سال 1403 از حدود مبلغ 15 میلیون تومان برای چربی گیر های 1000 لیتری شروع می شود و بسته به حجم چربی گیر پلی اتیلن تا 150 میلیون و بیشتر بالاتر می رود . با توجه به تنوع چربی گیر پلی اتیلن امکان درج قیمت در سایت وجود ندارد . جهت اطلاع از قیمت به روز چربی گیر پلی اتیلن با تجهیز سنتر به صورت رایگان تماس بگیرید .
- در برابر خوردگی ، رطوبت ، نور و فشار مقاوم است
- دارای راندمان بالای 80 درصد می باشد
- بدون نیاز به اتاقک قابلیت دفن دارد
- نسبت به چربی گیر های فایبرگلاس و استیل قیمت مناسب تری دارد
- نسبت به چربی گیر های بتنی قیمت بالاتری دارد .
- چربی دوست بوده و چربی به بدنه آن می چسبد .
- قابلیت مونتاژ در محل را ندارد .
- تمیزکاری آن نسبت به چربی گیر فایبرگلاس مشکل است .
علی
ضخامت بدنه چربی گیر ها چنده ؟
تجهیز سنتر (مدیر سایت)
ضخامت بدنه چربی گیر پلی اتیلن از 5 سانتی متر تا 12 سانتی متر بسته به ظرفیت چربی گیر متغیر است .
حجت قلی زاده
آخرش کدومو انتخاب کنیم ؟ واسه رستوران میخوام
تجهیز سنتر (مدیر سایت)
جهت انتخاب دقیق و مطمئن با شماره 09929620749 تماس بگیرید
آرمان پروین
این محصول مقاوم در برابر اسید هست؟
تجهیز سنتر (مدیر سایت)
بله برای فاضلاب های محتوی اسید ، چربی گیر های فلزی و بتنی انتخاب مناسبی نیستن پیشنهاد ما استفاده از چربی گیر فایبرگلاس و پلی اتیلن هستش .
تجهیز سنتر (مدیر سایت)
پیشنهاد میکنیم از بخش مخازن ذخیره ما نیز دیدن فرمایید .
مخازن ذخیره تجهیز سنتر
مهدی عبدی
آیا قیمت ها به روز هستن؟
تجهیز سنتر (مدیر سایت)
در چربی گیر پلی اتیلن به علت تنوع و سفارشی بودن محصول امکان درج قیمت ممکن نیست و قیمتی که کارشناس فروش ما به صورت تلفنی میگن قیمت به روز می باشد .
Bk
ممنون از مطالب مفیدتون.
تجهیز سنتر (مدیر سایت)
نظر لطف شماست
بهروز
سلام
قیمت ها به روزه ؟